Våra lärare

 

Ingrid Engström, grundare och ägare av Yoga Nu
Certifierad Intermediate Senior I Iyengar yogalärareJag började träna yoga i England 1995. Yogan blev snabbt en del av mitt liv, som jag inte skulle vilja/kunna vara utan. Jag gick Iyengar lärarutbildning i England mellan 2003-2005. 2003 flyttade jag och min familj tillbaka till Göteborg. 
Yoga Nu startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget.
Eftersom efterfrågan växte, utökade jag till att även hålla yoga klasser på Nordengården.
I mars 2012 flyttade jag in i egen lokal på Träringen 30 som dock snabbt blev för liten. Sedan 2016 finns vi i en stora och ljusa lokaler på Träringen 47B.

Jag har varit delaktig i IYFSE (Iyengar Yogaföreningen i Sverige)
sedan den startades 2008, är med i Utbildnings och examenskommittén sedan flera år tillbaka och är även assessor (examinator vid yogalärarprov).

 

 

Märta Dittmer, Certifierad Iyengar Yogalärare

”Första gången jag kom i kontakt med yoga var för ca 10 år sedan. Efter ett par år med Ashtangayoga började jag med Iyengaryoga och det passade mig mycket bättre. En yogaform som anpassar sig efter var och ens kropp så att alla kan få uppleva yogans välgörande effekter på ett säkert sätt. Sedan jag upplevt att Yogan förändrar både kropp och sinne ville jag lära mig mer och går nu en tvåårig lärarutbildning för Iyengaryogalärare Monica Haar. Jag började undervisa hösten 2012 med önskan om att kunna förmedla det lugn och det välmående som yogan ger för både kropp och själ.”

 

 

Märta (1)
 

 

Linda Fidler Certifierad Iyengar Yogalärare

Linda är barnmorska och massageterapeut. Hon började praktisera Iyengaryoga 1998 hos Leela Hansen på Göteborgs Yoga centrum.
Efter en ett-årig fördjupningskurs och flytt till Stockholm växte intresset och passionen för Iyengaryoga.
Linda gick sin lärarutbildning för Monika Haar 2012-2014,och innehar Introdoctory level 2 certifikat. Linda har undervisat på Vasastans Iyengaryoga under 3.5 år, och åker regelbundet till institutet i Pune, senast i februari 2016.
Linda är nu tillbaka i sin hemstad Göteborg. ” för mig är yogan en ovärderlig hjälp i vardagen, den ger mig energi, hjälper mig att vara här och nu och utvecklar min kropp och mitt sinne”

 

 

 

Maria Edström, Certifierad Iyengar Yogalärare

Redan som tonåring upptäckte jag yoga  och praktiserade då ett antal år. Sedan kom livet emellan och jag återvände bara sporadiskt till kurser, även om jag gärna hemma stod på huvudet och tillämpade lite vardagsyoga. När Yoga Nu startade i mina hemmakvarter började jag gå på klass mer regelbundet och nu fördjupar jag mig på riktigt genom att utbilda mig till certifierad Iyengar-yogalärare för Ingrid Engström.
Målbilden är att likt BKS Iyengar kunna stå på huvudet som 90-åring och sprida den glädje och välbefinnande som yogan kan erbjuda, oavsett förutsättningar och ålder.

 

 Maria-edstrom-144
 

 

Mari Lagerquist, Certifierad Iyengar Yogalärare

2008 började jag med yoga, det var dock inte kärlek vid första ögonkastet utan en långsam process där jag gradvis upptäckte vilken effekt yoga har på mig. Nu är yogan en viktig och vital del i hela mitt välbefinnande. Vad som speciellt tilltalar mig med Iyengar yoga är att det är fysiskt krävande samtidigt som man är väldigt noggrann. Genom denna noggrannhet upptäcker man samband och små egenheter i  kroppen. Denna upptäckarglädje är något jag försöker förmedla i min undervisning. 


 

bild_mari
 

Cher Young, Certifierad Iyengar Yogalärare

Ursprungligen kommer Cher från Kina, hon emigrerade till Nya Zealand vid 24 års ålder. Sen jobbade hon i Australien. Sedan 2003, bor hon med sin familj i Göteborg och jobbar på Volvo Personvagnar.
Yoga är ljuset som tar den ultimata friheten in till mitt hjärta, säger Cher,Jag vill hjälpa människor att finna friheten i kroppen och ljuset i sina liv genom yoga.

 

 

cher-orginal-160

 

Malin Bengtsson Lärarkandidat

Indien och dess kultur har alltid fasinerat och, nästan som en föraning, skrev jag mitt examensarbete i Pune, Iyengaryogans huvudstad. Men jag trodde inte att yoga var något för mig. Länge var jag mer fokuserad på de själsliga och andliga aspekterna av den indiska traditionen. Men med Ingrids hjälp har jag nu, allt eftersom, landat i kroppen! I min undervisning vill jag förmedla insikten om att det aldrig är för sent, vanor och ovanor kan förändras och genom målmedvetet arbete så är allt möjligt.
Jag har aldrig varit i så bra form som nu, efter 40. Yoga är en utmanande och pågående process, varje dag, både på och utanför mattan.

 

 

Helen Stommel Olsson, Lärarkandidat

Jag började yoga för 17 år sedan hos Leela Hansen på Göteborgs Yogacentrum, när jag sökte mig dit som ett led i min rehabilitering efter en nackskada. Jag fastnade direkt, då denna yogaform tar hänsyn till individens och kroppens begränsningar men samtidigt är utmanande och fysiskt krävande med sin utförliga pedagogik.
Jag har alltid hållit på med olika sporter: handboll, friidrott och hästsport, där tävlingsmomentet var en viktig del av själva utövandet. Att inte tävla, koncentrera sig på nuet, vara i sig själv och i sin egen kropp är det jag uppskattar mest med yoga.
Nu är jag inne på sista året på lärarutbildningen och har även undervisat ett år i egen regi – och jag bara älskar det. Att få förmånen att undervisa hos Ingrid är en stor ynnest och jag hoppas kunna förmedla min glädje och passion även till dig som besöker mina klasser.

 

 

 

Marie Johannesson, Lärarkandidat

Jag är Iyengar Yoga lärarkandidat och går på utbildning hos Leela G Hansen och är nu inne på mitt sista år.
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och utbildade mig till samhällsvetare på universitet i samma stad och arbetar nu hos Statistiska Centralbyrån.  Jag har prövat både Ashtanga Yoga och Bikram Yoga men Iyengar Yoga har jag hållit på med sedan 2003. Det började i liten skala en gång i veckan och sen gick jag några förberedande ettårs kurser innan jag började lärarutbildningen 2015.
Iyengar Yoga har varit och är ett sätt för mig att finna ro i sinnet och kroppen. Det jag tycker så mycket om med den här typen av yoga att man går in så mycket i detalj och får jobba med både stort och smått i kroppen och att man fokuserar på att finna balans i kroppen och även i sinnet, utifrån sina egna förutsättningar.

 

folj-oss-pa-facebook-logga