Om Yoga nu – Våra lärare

Våra Yogalärare

Jag började träna yoga i England 1995.
Yogan blev snabbt en del av mitt liv,  som jag inte skulle vilja/kunna vara utan.
Jag gick Iyengar lärarutbildning i England mellan 2003-2005.
2003 flyttade jag och min familj tillbaka till Göteborg.
Yoga Nu startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget.
Eftersom efterfrågan växte, utökade jag till att även hålla yoga klasser på Nordengården.
Den 1 mars 2012 flyttade jag in  i min egen lokal på Träringen 30 som blev för liten under hösten-15 så nu har vi flyttat in i en mycket större och ljusare lokal på Träringen 47B

Jag har varit delaktig i IYFSE (Iyengaryoga Förneningen)
sedan den startades, är med i U&E kommittén sedan flera år tillbaka
och är även assessor (examinator vid yogalärarprov).

Ingrid Engström, grundare och ägare av Yoga Nu
Certifierad Intermediate Senior I Iyengar yogalärare

”Första gången jag kom i kontakt med yoga var för ca 10 år sedan. Efter ett par år med Ashtangayoga började jag med Iyengaryoga och det passade mig mycket bättre. En yogaform som anpassar sig efter var och ens kropp så att alla kan få uppleva yogans välgörande effekter på ett säkert sätt. Sedan jag upplevt att Yogan förändrar både kropp och sinne ville jag lära mig mer och går nu en tvåårig lärarutbildning för Iyengaryogalärare Monica Haar. Jag började undervisa hösten 2012 med önskan om att kunna förmedla det lugn och det välmående som yogan ger för både kropp och själ.”

Märta Dittmer, Certifierad Iyengar
 Yogalärare
Märta (1)
Yoga hjälper till att hålla mig frisk och balanserad oberoende av hur vardagen är för stunden. Genom min undervisning hoppas jag kunna förmedla till andra nyttan och glädjen som utövandet av Iyengar yoga ger mig. 2002 hittade jag Iyengar yoga och har praktiserat sedan dess. Under åren som gått har yogaintresset bara växt och med det tanken om att någon gång själv undervisa. Under 2007-2008 gick jag en 1-årig fördjupningskurs på Göteborgs Yogacentrum och 2014 påbörjade jag utbildningen till Iyengar yogalärare för Ingrid Engström.

Sara Gyllestad, Certifierad Iyengar Yogalärare

Sara-Gyllesta-_144
Linda är barnmorska och massageterapeut. Hon började praktisera Iyengaryoga 1998 hos Leela Hansen på Göteborgs Yoga centrum.
Efter en ett-årig fördjupningskurs och flytt till Stockholm växte intresset och passionen för Iyengaryoga.
Linda gick sin lärarutbildning för Monika Haar 2012-2014,och innehar Introdoctory level 2 certifikat. Linda har undervisat på Vasastans Iyengaryoga under 3.5 år, och åker regelbundet till institutet i Pune, senast i februari 2016.
Linda är nu tillbaka i sin hemstad Göteborg. ” för mig är yogan en ovärderlig hjälp i vardagen, den ger mig energi, hjälper mig att vara här och nu och utvecklar min kropp och mitt sinne”
Linda Fidler Certifierad Iyengar Yogalärare
 
Redan som tonåring upptäckte jag yoga  och praktiserade då ett antal år. Sedan kom livet emellan och jag återvände bara sporadiskt till kurser, även om jag gärna hemma stod på huvudet och tillämpade lite vardagsyoga. När Yoga Nu startade i mina hemmakvarter började jag gå på klass mer regelbundet och nu fördjupar jag mig på riktigt genom att utbilda mig till certifierad Iyengar-yogalärare för Ingrid Engström.

Målbilden är att likt BKS Iyengar kunna stå på huvudet som 90-åring och sprida den glädje och välbefinnande som yogan kan erbjuda, oavsett förutsättningar och ålder.

Maria Edström, Lärarkandidat

 Maria-edstrom-144

2008 började jag med yoga, dock var det inte kärlek vid första ögonkastet utan en långsam process där jag gradvis upptäckte vilken effekt yoga har. Nu är yogan en viktig del i hela mitt välbefinnande. Vad som speciellt tilltalar mig med Iyengar yoga är att det är fysiskt krävande samtidigt som man är väldigt noggrann. Genom denna noggrannhet upptäcker man samband och små egenheter i  kroppen. Denna upptäckarglädje är något jag i min undervisning gärna vill förmedla. Hösten 2015 börjande jag en 2-årig utbildning till Iyengar yogalärare för Ingrid Engström.
Mari Lagerquist, Lärarkandidat

bild_mari
 Cher är Iyengar Yoga lärarkandidat och är nu inne på sitt sista år på utbildningen.  Ursprungligen kommer Cher från Kina, hon emigrerade till Nya Zealand vid 24 års ålder. Sen jobbade hon i Australien. Sedan 2003, bor hon med sin familj i Göteborg och jobbar på Volvo Personvagnar.
Yoga är ljuset som tar den ultimata friheten in till mitt hjärta, säger Cher,Jag vill hjälpa människor att finna friheten i kroppen och ljuset i sina liv genom yoga.
Cher Young, Lärarkandidat
 cher-orginal-160
Jag är lärare i språk och religion men trodde inte att yoga var något för mig. Dock har Indien och dess kultur  alltid fasinerat och, nästan som en föraning, skrev jag mitt examensarbete i Pune, Iyengaryogans huvudstad.
Länge var jag dock mer fokuserad på de själsliga och andliga aspekterna av den indiska traditionen. Men med Ingrids hjälp har jag nu, allt eftersom, landat i kroppen! I min undervisning vill jag förmedla insikten om att det aldrig är för sent, vanor och ovanor kan förändras och genom målmedvetet arbete så är allt möjligt.
Jag har aldrig varit i så bra form som nu, efter 40. Yoga är en utmanande och pågående process, varje dag, både på och utanför mattan.
Malin Bengtsson Lärarkandidat

folj-oss-pa-facebook-logga