Våra lärare

 

Ingrid Engström, grundare och ägare av Yoga Nu
Certifierad Intermediate Senior I Iyengar yogalärareJag började träna yoga i England 1995. Yogan blev snabbt en del av mitt liv, som jag inte skulle vilja/kunna vara utan. Jag gick Iyengar lärarutbildning i England mellan 2003-2005. 2003 flyttade jag och min familj tillbaka till Göteborg. 
Yoga Nu startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget.
Eftersom efterfrågan växte, utökade jag till att även hålla yoga klasser på Nordengården.
I mars 2012 flyttade jag in i egen lokal på Träringen 30 som dock snabbt blev för liten. Sedan 2016 finns vi i en stora och ljusa lokaler på Träringen 47B.

Jag har varit delaktig i IYFSE (Iyengar Yogaföreningen i Sverige)
sedan den startades 2008, är med i Utbildnings och examenskommittén sedan flera år tillbaka och är även assessor (examinator vid yogalärarprov).

 

 

 

Linda Fidler Certifierad Iyengar Yogalärare

Linda är barnmorska och massageterapeut. Hon började praktisera Iyengaryoga 1998 hos Leela Hansen på Göteborgs Yoga centrum.
Efter en ett-årig fördjupningskurs och flytt till Stockholm växte intresset och passionen för Iyengaryoga.
Linda gick sin lärarutbildning för Monika Haar 2012-2014,och innehar Introdoctory level 2 certifikat. Linda har undervisat på Vasastans Iyengaryoga under 3.5 år, och åker regelbundet till institutet i Pune, senast i februari 2016.
Linda är nu tillbaka i sin hemstad Göteborg. ” för mig är yogan en ovärderlig hjälp i vardagen, den ger mig energi, hjälper mig att vara här och nu och utvecklar min kropp och mitt sinne”

 

 

 

Maria Edström, Certifierad Iyengar Yogalärare

Redan som tonåring upptäckte jag yoga  och praktiserade då ett antal år. Sedan kom livet emellan och jag återvände bara sporadiskt till kurser, även om jag gärna hemma stod på huvudet och tillämpade lite vardagsyoga. När Yoga Nu startade i mina hemmakvarter började jag gå på klass mer regelbundet och nu fördjupar jag mig på riktigt genom att utbilda mig till certifierad Iyengar-yogalärare för Ingrid Engström.
Målbilden är att likt BKS Iyengar kunna stå på huvudet som 90-åring och sprida den glädje och välbefinnande som yogan kan erbjuda, oavsett förutsättningar och ålder.

 

 Maria-edstrom-144
 

 

Mari Lagerquist, Certifierad Iyengar Yogalärare

2008 började jag med yoga, det var dock inte kärlek vid första ögonkastet utan en långsam process där jag gradvis upptäckte vilken effekt yoga har på mig. Nu är yogan en viktig och vital del i hela mitt välbefinnande. Vad som speciellt tilltalar mig med Iyengar yoga är att det är fysiskt krävande samtidigt som man är väldigt noggrann. Genom denna noggrannhet upptäcker man samband och små egenheter i  kroppen. Denna upptäckarglädje är något jag försöker förmedla i min undervisning. 


 

bild_mari
 

Cher Young, Certifierad Iyengar Yogalärare

Ursprungligen kommer Cher från Kina, hon emigrerade till Nya Zealand vid 24 års ålder. Sen jobbade hon i Australien. Sedan 2003, bor hon med sin familj i Göteborg och jobbar på Volvo Personvagnar.
Yoga är ljuset som tar den ultimata friheten in till mitt hjärta, säger Cher,Jag vill hjälpa människor att finna friheten i kroppen och ljuset i sina liv genom yoga.

 

 

cher-orginal-160

 

Helen Stommel Olsson, Lärarkandidat

Jag började yoga för 17 år sedan hos Leela Hansen på Göteborgs Yogacentrum, när jag sökte mig dit som ett led i min rehabilitering efter en nackskada. Jag fastnade direkt, då denna yogaform tar hänsyn till individens och kroppens begränsningar men samtidigt är utmanande och fysiskt krävande med sin utförliga pedagogik.
Jag har alltid hållit på med olika sporter: handboll, friidrott och hästsport, där tävlingsmomentet var en viktig del av själva utövandet. Att inte tävla, koncentrera sig på nuet, vara i sig själv och i sin egen kropp är det jag uppskattar mest med yoga.
Nu är jag inne på sista året på lärarutbildningen och har även undervisat ett år i egen regi – och jag bara älskar det. Att få förmånen att undervisa hos Ingrid är en stor ynnest och jag hoppas kunna förmedla min glädje och passion även till dig som besöker mina klasser.

 

folj-oss-pa-facebook-logga